KPN heeft zijn online tv-dienst Play maandag beschikbaar gemaakt tegen een introductieprijs van 12 euro per maand.

Met Play kunnen klanten naar 22 tv-zenders kijken, waaronder de zenders van de NPO, RTL en SBS. Ook drie zenders van HBO zijn beschikbaar.

Wie voor 2016 een abonnement op Play neemt, betaalt na een gratis proefmaand de eerste elf maanden 12 euro per maand. Wie in 2016 lid wordt betaalt 15 euro per maand. Ook mensen zonder vast of mobiel abonnement bij KPN kunnen Play gebruiken.

Opvallend is dat de dienst ongeveer even duur is als een los abonnement op HBO, dat in Play inbegrepen is. Met een Play-abonnement krijgen gebruikers ook toegang tot het on-demand aanbod van HBO, en de losse app HBO Go.

De kwaliteit is momenteel nog beperkt tot SD. In de toekomst wil KPN ook HD-zenders beschikbaar maken, "maar hiervoor hebben we naast techniek ook met rechten van contentaanbieders te maken", aldus de provider. In 2016 moeten de eerste films en series in HD worden toegevoegd.

Chromecast

Programma's van de NPO en de zenders van SBS zijn via de dienst zeven dagen lang terug te kijken. RTL-programma's zijn niet on-demand beschikbaar. Gebruikers kunnen zelf wel maximaal 200 uur aan programma's opnemen en opgeslagen houden.

Op het beginscherm van de app krijgen gebruikers aanbevelingen te zien die zijn aangepast op hun eigen tv-smaak. Met een zoekfunctie is het mogelijk om het volledige programma-aanbod door te spitten.

KPN Play werkt op maximaal vijf apparaten met Android of iOS. Video's kunnen via een Chromecast naar televisies worden gestreamd. Er is nog geen ondersteuning voor andere tv-systemen als de Apple TV. 

Het is onduidelijk of hier nog aan zal worden gewerkt. Wel moet het in 2016 mogelijk worden om KPN Play in een browser te gebruiken.