Anonymous gaat volgende maand de echte namen van duizend leden van de Ku Klux Klan bekendmaken.

De hackersgroep heeft zich toegang weten te verschaffen tot twitteraccounts van diverse leden van de blanke, racistische beweging uit de Verenigde Staten, liet ze donderdag (lokale tijd) weten.

''Jullie zijn terroristen die hun identiteit verbergen achter lakens en de maatschappij op elk niveau infiltreren. (...) Jullie hebben al bijna 200 jaar bloed aan jullie handen." Daarom vindt het hackerscollectief het tijd worden de privacy op internet van de Ku Klux Klan op te heffen.

Onder de naam 'Operation KKK' probeert Anonymous de Klan te bestrijden sinds in november vorig jaar leden van Anonymous door de KKK werden bedreigd toen ze demonstreerden tegen de beslissing om de agent die een zwarte jongen doodschoot in Ferguson niet te vervolgen.

Video: Bericht van Anonymous aan Ku Klux Klan 

Bericht van Anonymous aan Ku Klux Klan
Bericht van Anonymous aan Ku Klux Klan

Bedrijven

In het verleden heeft Anonymous ook bedrijven gehackt, zoals MasterCard en PayPal. Ook overheidsdiensten moesten eraan geloven, zoals de Amerikaanse National Security Agency (Bureau Nationale Veiligheid) en het Amerikaanse ministerie van Defensie.

In Nederland voerde Anonymous DDoS-aanvallen uit op sites van de Volkskrant en Ziggo. De hackers hebben naar eigen zeggen de veiligheid en privacy van de burgers voor ogen bij hun acties.