In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Met deze week de gevolgen van de zwakkere Europese netneutraliteit en de toekomst van de kwakkelende tabletmarkt.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12,5 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Kwakkelende tabletmarkt

Volgend IDC is de tabletmarkt afgelopen drie maanden voor het vierde kwartaal op rij gekrompen. Ook de iPad-verkoop blijft teruglopen en Samsung bracht deze week zijn enorme Galaxy View-tablet met een scherm van 18,4 inch uit. Waar gaat de tabletmarkt heen en waarom gaat het zo slecht?

Europese netneutraliteit

Eindelijk heeft het Europees Parlement ingestemd met een vorm van netneutraliteit voor heel Europa. In Nederland kennen we het principe van een eerlijk en open internet al sinds 2011. De vorm die in Europa is goedgekeurd is echter een stuk minder streng. Wat betekent dit voor Nederland en welke uitzonderingen kent de Europese vorm van netneutraliteit eigenlijk.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.