Microsoft heeft de manieren waarop Windows-gebruikers kunnen upgraden naar Windows 10 makkelijker gemaakt. Het nieuwe besturingssysteem wordt straks via Windows Update aangeboden.

Dat heeft Microsoft bekendgemaakt op zijn Windowsblog.

Windows 10 kon al worden gedownload na reservering en bevestiging van Microsoft. Gebruikers hoeven nu niet meer te reserveren, maar kunnen de software gelijk downloaden.

Microsoft zal de nieuwe Windows binnenkort ook beschikbaar maken als 'optionele update'.

Begin volgend jaar wordt het besturingssysteem een 'aanbevolen update'. Afhankelijk van de instellingen van Windows Update wordt hij dan automatisch gedownload.

De Amerikaanse softwaregigant hoopt dat meer mensen overstappen naar Windows 10. Die upgrade is gratis voor mensen die Windows 7 of 8.1 hebben.

Terugdraaien

Microsoft drukt gebruikers op het hart dat de upgrade naar Windows 10 altijd binnen 31 dagen kan worden teruggedraaid. Het oude systeem blijft namelijk tot die tijd op de computer staan.

Ook wil het Amerikaanse bedrijf mensen met een illegale versie van Windows de mogelijkheid bieden om makkelijk een legale versie via de Windows Store aan te schaffen. In de VS wordt daarmee getest.