Tweede tiener opgepakt om hack Britse internetprovider

De politie in Groot-Brittannië heeft een tweede tiener gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een hack op internetprovider TalkTalk. Zijn huis is doorzocht.

De 16-jarige jongen is in Feltham in West-Londen opgepakt, maakte de Britse politie vrijdag bekendEerder werd een 15-jarige jongen opgepakt in verband met de hack die vorige week aan het licht kwam. 

Hack

Bij de hack zijn bankgegevens van zo'n 20.000 klanten bemachtigd. Verder hebben de hackers toegang gekregen tot ongeveer 28.000 zogeheten verborgen bankgegevens en bijna 1,2 miljoen e-mailadressen, namen en telefoonnummers van klanten. Dat heeft het bedrijf vrijdag gezegd.

TalkTalk hield er eerst nog rekening mee dat gegevens van al haar vier miljoen klanten in handen waren gevallen van criminelen. Het bedrijf benadrukt dat de geroofde bankgegevens niet kunnen worden gebruikt voor financiële transacties.

De twee tieners worden ervan verdacht de Britse Computer Misuse Act te hebben overtreden. Beide verdachten zijn op borgtocht vrij. Het politieonderzoek naar de hack loopt nog.

Lees meer over:
Tip de redactie