Facebook komt mogelijk met een functie waarmee gebruikers gemakkelijk producten in de omgeving kunnen kopen of verkopen. De 'Local Market' was te zien op de iPhone.

Volgens de site TechChrunch was de Local Market korte tijd zichtbaar in de Facebookapp op de iPhone. Een aantal gebruikers reageerde gepikeerd, omdat de link naar de markt de knop naar de Messenger verving.

In de Local Market moet het makkelijker zijn producten aan te bieden voor verkoop. Zo is er de mogelijkheid om foto, prijs en adresgegevens toe te voegen aan berichten.

Koopjesjagers

Koopjesjagers kunnen zoeken op producten die in de omgeving worden aangeboden. Ook kunnen ze zich abonneren op categorieën, zoals ‘Mannenkleding’ en ‘Gratis af te halen’.

Volgens sommige iPhone-bezitters was de Local Market slechts twee uur zichtbaar. Het zou gaan om een test. Onduidelijk is wanneer de functie beschikbaar komt voor alle Facebookgebruikers.

Op Facebook wordt al veel verhandeld via openbare en gesloten groepen. Populair zijn de groepen 'Gratis af te halen', waarvan elke grote stad er een heeft.