RIJSWIJK - De condoleanceregisters op internet, waar mensen hun medeleven met het overlijden van de volkszanger André Hazes kunnen tonen, worden massaal bezocht. Vrijdagochtend omstreeks 8.30 uur hadden bijna 37.000 mensen een bericht achtergelaten op de sites andrehazesfan.nl , condoleanceregister.com of condoleance.nl .

De Nederlandse dagbladen staan vrijdagochtend vol met artikelen over de volkszanger. In De Telegraaf is bijna een pagina gevuld met rouwadvertenties. Hazes' vrouw en kinderen hebben in de landelijke krant een eigen rouwboodschap geplaatst.

Ook platenmaatschappij EMI, Universal Music, televisiezender TROS, de branchevereniging voor de muziekindustrie Conamus, de organisatie voor de muziekrechten Buma/Stemra en beveiligingsbedrijf Rowa Security plaatsten een advertentie voor de zanger van het levenslied.

De documentaire over de volkszanger 'Zij gelooft in mij ', die donderdagavond laat werd uitgezonden door de NPS, leverde hoge kijkcijfers op. In totaal keken gemiddeld ruim 900.000 belangstellenden.

Het programma Barend en Van Dorp van RTL4, dat gewijd was aan de volkskunstenaar, werd door bijna 1,1 miljoen mensen bekeken. Naar de herhaling van Villa Felderhof met Hazes (Nederland 1) keken donderdagavond ruim 1,6 miljoen mensen.