Het sociale netwerk Twitter heeft op het moment 320 miljoen actieve gebruikers. In het afgelopen kwartaal is het aantal gebruikers licht gegroeid.

Dit laat Twitter weten in de kwartaalcijfers voor juli, augustus en september. In het afgelopen kwartaal is het aantal actieve gebruikers met 4 miljoen gestegen: bij de vorige kwartaalcijfers stond de teller op 316 miljoen.

Het aantal actieve gebruikers is ten opzichte van afgelopen jaar met 11 procent gestegen. In totaal gebruiken 13 miljoen gebruikers Twitter's sms-dienst om het sociale netwerk te bezoeken, wat betekent dat 307 miljoen gebruikers de website of apps voor Twitter gebruiken.

Nog steeds verlies

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat Twitter 569 miljoen dollar (515 miljoen euro) omzet heeft gemaakt in het afgelopen kwartaal. In hetzelfde kwartaal in 2014 werd een omzet van 361 dollar gedraaid. 

Ondanks de omzetgroei maakt Twitter nog steeds verlies. Het sociale netwerk rapporteert een verlies van 132 miljoen dollar (120 miljoen euro), vergeleken met 175 miljoen dollar vorig jaar.

De geboekte omzet en het verlies werden verwacht, maar desondanks kelderde het aandeel van Twitter met 12 procent na de aankondiging. Investeerders zijn mogelijk ontevreden met de langzame groei in gebruikers.

Bron: Twitter© NU.nl

Jack Dorsey

Op 5 oktober werd oprichter Jack Dorsey aangesteld als ceo van Twitter, nadat hij sinds juni interim-ceo van het bedrijf was. Tegelijkertijd is Dorsey ceo van zijn nieuwe bedrijf, betaaldienst Square.

Kort na de aanstelling van Dorsey werd 8 procent van het personeel bij Twitter ontslagen, zodat er sneller binnen het bedrijf gewerkt kan worden. Kort daarna gaf Dorsey een derde van zijn aandelen aan de overgebleven werknemers.

De recente gebeurtenissen vallen allemaal net buiten de vandaag gepresenteerde kwartaalcijfers.