Internetgigant Google heeft een mobiele website gemaakt voor vluchtelingen. Daarop staat informatie over onder meer onderkomen, openbaar vervoer en medische hulp.

Dat maakte Google vrijdag bekend op zijn officiële blog. Het internetbedrijf heeft samengewerkt met de Amerikaanse hulporganisaties International Rescue Committee en het Mercy Corps.

De zogenoemde Crisis Info Hub is geoptimaliseerd voor smartphones, waar de meeste vluchtelingen over lijken te beschikken.

Kos en Lesbos

Lokale informatie over de Griekse eilanden Kos en Lesbos staat al op de website. Zo is er te lezen waar vluchtelingen zich kunnen registreren, waar ze kunnen overnachten en op welke manier ze verder kunnen reizen.

De website is een open source-project. Dat betekent dat andere mensen lokale informatie kunnen toevoegen.

Vertaling

De site is simpel en in het Engels, Grieks en Arabisch. Google roept vertalers op mee te werken aan het project, zodat vluchtelingen uit alle windstreken op de site terechtkunnen.

Google haalde vorige maand in twee dagen 5 miljoen euro aan donaties op voor hulporganisaties die zich bezighouden met vluchtelingen. Google verdubbelde dat bedrag.