Facebook-gebruikers kunnen nu alle ruim 2 triljoen publieke berichten op het sociale netwerk doorzoeken, met een vernieuwde zoekfunctie.

In eerste instantie komt de verbeterde zoekfunctie enkel voor gebruikers met Engels als hoofdtaal beschikbaar, meldt Facebook donderdag.

Facebook ordent de berichten in zijn zoekfunctie op basis van vrienden en interesses van de gebruiker, en aantal likes. Daarnaast worden hele recente resultaten hoger getoond, en bestaan de resultaten zowel uit publiek zichtbare berichten als berichten van vrienden.

Nieuws volgen

Volgens Facebook moet de nieuwe functie het makkelijker maken lopend nieuws te volgen. Zowel betrouwbare berichten als reacties van vrienden op actuele zaken moeten zo met één zoekfunctie opduiken.

Facebook zoekt al langer naar manieren om van zijn sociale netwerk een handige nieuwsbron te maken. Hoewel Facebook vele malen groter is dan Twitter, wordt dat sociale netwerk vaak aangehaald in geval van nieuws.

Facebook werkt volgens geruchten aan een app waarmee gebruikers nadrukkelijk nieuwsbronnen kunnen volgen. Zij zouden van die app pushberichten kunnen krijgen bij groot nieuws, en nieuws dat door allerlei bronnen via Facebook wordt gedeeld op één plaats bekijken.