De taxi-app Uber heeft voorlopig nog geen plannen voor een beursgang. "Wij beginnen net aan de middelbare school, en mensen willen dat we al naar het afstudeerfeest gaan", aldus directeur Travis Kalanick.

Hij deed zijn uitspraak op een conferentie van de Wall Street Journal.

De waarde van Uber wordt geschat op zo'n 50 miljard dollar. Daarmee is het het meest waardevolle techbedrijf dat niet beursgenoteerd is.

Volgens Kalanick groeit het bedrijf sterk door. Met name in China gaat het goed. In januari vond 1 procent van alle Uber-ritten plaats in dat land, maar nu is dat al 30 procent.

Concurrentie

In China heeft Uber wel te maken met enkele zeer grote concurrenten, waaronder de lokale startup Didi Kuaidi. Tencent, onder meer maker van de populaire chat-app Wechat, is een grote investeerder in die taxi-app.

Volgens Kalanick wordt positief nieuws over Uber binnen Wechat gecensureerd. Bovendien zou het eigen Wechat-account van Uber zijn geblokkeerd. 

Toch denkt Kalanick dat China de toekomst heeft. "Het zou me niet verbazen als Beijing de komende vijf jaar meer gaat innoveren dan Silicon Valley. Dat is waar het gaat gebeuren."