AMSTERDAM - ING stopt medio 2005 met het online betaalsysteem Way2Pay . Dit heeft de bank deze week aan alle klanten van het betalingssysteem door middel van een e-mail laten weten. ING stop met Way2Pay vanwege het iniatief van alle grote Nederlandse banken om met een standaard betaalsysteem voor het internet te komen.

De ING, Postbank, Rabobank en de ABN Amro maakte dit donderdag 16 september bekend. Het nieuwe betalingssysteem is gebaseerd op het internetbankieren. "Het is het vertrouwde systeem dat consumenten al van internetbankieren kennen", aldus een woordvoerder van de Rabobank.

Way2Pay blijft tot in ieder geval midden 2005 bestaan: "Om voor onze klanten het gat naar deze nieuwe ontwikkeling te overbruggen, heeft Way2Pay besloten de dienstverlening tot uiterlijk midden 2005 voort te zetten. Uiteraard garandeert ING Bank bij de beëindiging een correcte en volledige terugboeking van de tegoeden."

Wel stopt Way2Pay binnen een maand met het faciliteren van nieuwe creditcardbetalingen: "Over ongeveer één maand zal het niet meer mogelijk zijn voor een nieuwe gebruiker van Way2Pay om eenmalig gebruik te maken van zijn creditcard voor een eerste webaankoop."