Square, de betaaldienst van Twitter-oprichter Jack Dorsey, gaat naar de beurs. Het bedrijf heeft officieel een beursgang aangevraagd in de VS.

Het bedrijf zegt voor 275 miljoen dollar aan aandelen te willen aanbieden, maar dat bedrag zou nog kunnen veranderen.

De waarde van Square werd vorig jaar door durfinvesteerders nog geschat op 6 miljard dollar. Square maakt een app waarmee bedrijven betalingen kunnen accepteren. Het bedrijf produceert ook een kleine creditcardlezer, die in tablets en smartphones kan worden gestoken.

Square is met name in de VS actief en verwerkte in 2015 bijna 24 miljard dollar aan betalingen. Daarvan streek Square zelf ruim 700 miljoen dollar op.

Dorsey is zelf de directeur van Square, terwijl hij deze maand ook opnieuw werd aangesteld als directeur van Twitter. Het zou een unicum zijn als hij aan de leiding komt te staan van twee beursgenoteerde bedrijven.

In het officiële document dat Square indiende om de beursgang aan te vragen wordt Dorsey genoemd onder het kopje "risicofactoren". Zijn rol bij Twitter "kan van tijd tot tijd negatieve effecten hebben op zijn vermogen om tijd, aandacht en moeite in Square te steken", aldus het bedrijf.