Een croissant, een avocado en een selfie worden mogelijk toegevoegd aan de lijst van officiële emoji. Ze staan met nog 64 andere emoticons op de kandidatenlijst voor volgend jaar.

Dat heeft het technische comité van Unicode bekendgemaakt. Unicode gaat over de internationale standaard voor de codering van letters, leestekens en andere grafische tekens.

Het betreft een voorlopige lijst, er kunnen dus nog emoticons afvallen. In mei 2016 zal het committee van Unicode voor een laatste keer vergaderen en de uiteindelijke lijst van nieuwe emoji bekendmaken.

Een aantal van de kandidaten:

Een aantal van de kandidaten:
Een aantal van de kandidaten:
Foto: Unicode

Aardappel

Op de lijst staan ook een cowboy, een man in een net pak, een uil, een aardappel en een zieke smiley. Andere noemenswaardige kandidaten zijn een haai, een vos en een kano. 

Bedrijven zoals Apple en Google voegen soms al zelf emoji toe die niet zijn gestandaardiseerd. Het kan dus zijn dat er op de nieuwe lijst emoji voorkomen die al langer gebruikt worden in bepaalde apps of op bepaalde besturingssystemen. 

In juni 2015 werden er al 41 nieuwe emoji toegevoegd, waaronder een burrito, een stuk kaas en een kalkoen. Ook zijn er toen meer huidskleuren toegevoegd aan de verschillende gezichten, waardoor er nu gekozen kan worden uit vijf kleuren.