De Nederlandse filmdistributeur Dutch Filmworks heeft het logo en de merknaam van Popcorn Time vastgelegd voor gebruik in de Benelux. 

Dat bevestigt Dutch Filmworks desgevraagd tegenover NU.nl. Popcorn Time is een illegale dienst waarmee films zeer eenvoudig gestreamd kunnen worden. 

De aanvragen werd in juni dit jaar gedaan en werd in september toegekend. "We zagen tot onze verbazing dat het nog niet was vastgelegd", vertelt Peter de Haan van Dutch Filmworks. "Toen dachten we, weet je wat, dan doen wij dat gewoon."

Wat Dutch Filmworks precies met het logo en de merknaam kan of gaat doen, weet de filmdistributeur zelf ook nog niet. "Wie weet dat het ooit in de toekomst nog van pas komt bij rechtszaken."

De illegale videodienst laat tegenover Torrentfreak weten niet ongerust te zijn. "We zijn wel benieuwd naar waar ze denken dat ze mee bezig zijn", aldus de ontwikkelaars. "Het is opvallend dat ze een handelsmerk hebben geregistreerd waar ze overduidelijk geen eigenaar van zijn." 

Voor Dutch Filmworks is het ook een manier om de illegale filmdienst 'een beetje te pesten', erkent De Haan: "Het downloadverbod wordt niet gehandhaafd. Zij mogen alles, gooien producten waar ontzettend veel mensen hun ziel en zaligheid in hebben gestopt gewoon online, en wij mogen niets."