Na de introductie van de nieuwe Moments-functie, die tweetcollecties toont om verhalen te vertellen, zijn er meer grote veranderingen op komst voor het sociale netwerk.

Dat vertelde Kevin Weil, hoofd productontwikkeling bij Twitter, tijdens de Recode Mobile-conferentie.

Hij leek onder meer te suggereren dat de limiet van 140 tekens wordt versoepeld. Daarover verschenen eerder al geruchten.

"We schromen niet om iets te veranderen aan de kern van Twitter", zei Weil toen hij hierover werd gevraagd. Hij voegde wel toe: "Er zit kracht in beknoptheid, dus daar moeten we een balans vinden."

Groei

Twitter ligt bij zijn investeerders onder vuur, omdat het aantal gebruikers vrij langzaam groeit. Het sociale netwerk wil daarom begrijpelijker en toegankelijker worden, bijvoorbeeld door het makkelijker te maken om tweets over één bepaald onderwerp te lezen via Moments. De functie is nog niet in Nederland uitgerold.

Een bewerkknop voor tweets, waar veel gebruikers van Twitter om gevraagd hebben, is volgens Weil echter te lastig. Als het mogelijk was om een tweet na plaatsing nog aan te passen, zouden ook retweets plotseling kunnen veranderen. Dat zou tegen de verwachtingen van gebruikers in gaan, zei Weil.

Dorsey

Deze week werd bekend dat mede-oprichter Jack Dorsey definitief de nieuwe directeur van het bedrijf wordt. Hij was al enkele maanden interim-ceo na het vertrek van voorganger Dick Costolo.

Evan Williams, een andere mede-oprichter van Twitter, zegt in een interview met Bloomberg dat Dorsey de beste keus was, ondanks het feit dat hij ook directeur van betaalstartup Square blijft. 

"Niemand zou zeggen dat het ideaal is dat zijn tijd wordt gesplitst. Maar dat veranderde niets aan het feit dat we hem desondanks de beste keuze vonden", aldus Williams. In 2008 zorgde Williams er nog voor dat Dorsey werd afgezet als directeur van Twitter, waarna hij zelf de toppositie innam.