Facebook heeft nieuwe middelen beschikbaar gesteld voor televisiemakers, waarmee ze hun kijkers beter kunnen bereiken. Facebook wil op deze manier een app voor bij live-televisie worden.

Dit maakte Facebook bekend op zijn mediablog.

Televisiezenders krijgen toegang tot een nieuwe stemoptie, waarmee kijkers live kunnen reageren op bijvoorbeeld momenten bij een sportwedstrijd. 

Kijkers van een programma kunnen ook foto's en video's inzenden van zichzelf terwijl ze een programma volgen. De beheerder van de Facebook-pagina kan vervolgens een selectie maken uit de beste berichten, die worden doorgestuurd naar andere volgers.

Facebook heeft alleen de middelen voor bedrijven beschikbaar gesteld. Programmamakers moeten hier gebruik van maken, voordat ze op Nederlandse Facebook-pagina's opduiken.

Twitter

De aankondiging komt een dag nadat Twitter zijn nieuwe Moments-functionaliteit heeft aangekondigd. Met Moments kunnen gebruikers een live-gebeurtenis volgen, waarbij alle tweets, foto's en video's worden samengevat. 

De nieuwe Twitter-functie kan ook werken met bijvoorbeeld populaire sportwedstrijden op televisie, iets waar de uitgebreide Facebook-opties mee kunnen concurreren.