De chrome-extensie Adblock is overgenomen door een anonieme partij. Daarnaast zal Adblock de optie bieden om acceptabele reclame door te laten

Dit liet Adblock weten aan zijn gebruikers, met een mededeling die wordt getoond in een nieuw tabblad.

De makers van Adblock weigeren te vertellen door wie de adblocker is overgenomen en hoeveel er is betaald. Adblock heeft volgens de makers 40 miljoen gebruikers.

Volgens The Next Web is oprichter Michael Gundblach voortaan niet meer actief bij het bedrijf, wat doet vermoeden dat er een nieuw team aan de adblocker zal werken.

Acceptabele advertenties

Adblock gaat meedoen aan een initiatief van het Duitse Eyeo, de maker van Adblock Plus. Zij maken al langer een zogeheten whitelist, met daarop advertenties die niet worden geblokkeerd. Op deze manier wil de ontwikkelaar acceptabele reclame.

Volgens het laatste bericht van Gundblach wilde hij eerder niet deelnemen aan het initiatief, omdat Eyeo zelf verantwoordelijk was voor het selecteren van acceptabele advertenties. Nu er hiervoor een onafhankelijke raad wordt opgezet, wil Adblock alsnog meedoen.

De overname en deelname aan het Eyeo-programma werden tegelijk aangekondigd, maar het is niet bekend of ze iets met elkaar te maken hebben.