Microsoft heeft per ongeluk een test-update naar gebruikers van Windows 7 gestuurd. Aanvankelijk werd gedacht dat er mogelijk was ingebroken op de servers van Windows Update.

Microsoft verklaarde woensdag tegenover techsite ZDNet dat het om een testupdate gaat die nooit had mogen worden verstuurd. Microsoft onderzoekt wat er fout is gegaan.

Windows 7-gebruikers maakten woensdag op internet melding van de update. Bij de update stond geen inhoud vermeld. Wel bevatte het een lange reeks tekens en een aantal links naar websites die niet lijken te bestaan.

Mensen uit verschillende landen berichten over de verdachte update van 3,4 MB. 

Inbraak

Het leek erop dat de update niet door Microsoft was goedgekeurd, maar wel via zijn servers is verstuurd naar Windows-gebruikers. Daarom was er de vrees dat er was ingebroken op de servers.

De update kan bij veel gebruikers niet worden gedownload of geïnstalleerd. Iemand die dat wel voor elkaar kreeg heeft laten weten dat de computer erna vrijwel onbruikbaar is geworden. Zo zou Windows Explorer vaak crashen en stoppen programma’s willekeurig met werken.