In plaats van een profielfoto kunnen gebruikers van Facebook binnenkort ook een profielvideo aanmaken. Het gaat daarbij om een korte video die oneindig wordt herhaald.

Dat heeft Facebook woensdag bekendgemaakt.

De socialenetwerksite heeft een aantal nieuwe functies bedacht voor profielpagina’s. Zo is het binnenkort ook mogelijk een tijdelijke profielfoto in te stellen, die op een gegeven tijdstip automatisch weer wordt vervangen door de standaard foto of video.

Profielweergave

Ook gaat de manier waarop privacy-instellingen worden veranderd op de schop. Gebruikers zouden gemakkelijker kunnen aanpassen wat een vreemdeling, vriend van een vriend of vriend op de profielpagina te zien krijgt. 

Op de profielpagina kan binnenkort ook een biografie van een zin worden toegevoegd, net als vijf zelfgekozen foto's. Facebook heeft daarnaast het ontwerp van de mobiele site veranderd, waardoor de pagina rustiger en netter oogt.

De nieuwe functies worden op het moment getest door een klein aantal iPhone-gebruikers in Groot-Brittannië en Californië, maar volgens Facebook worden de functies binnenkort uitgerold naar meer mensen.

Video: Facebook introduceert profielvideo's

Facebook introduceert profielvideo's
Facebook introduceert profielvideo's