Twitter-medeoprichter Jack Dorsey wordt naar verluidt donderdag benoemd tot ceo van Twitter. Hij zal tegelijkertijd ceo blijven van betaaldienst Square. 

Dat meldt Recode woensdag op basis van ingewijden. 

Dorsey is al sinds juni, na het vertrek van voormalig ceo Dick Costolo, interim-ceo van Twitter. Dat hij definitief benoemd wordt tot ceo is dan ook geen grote verrassing.

Dat hij volgens de ingewijden ook aan het roer zal blijven staan van Square is opvallender. Het bestuur van Twitter heeft vrij duidelijk laten weten dat zij geen voorstander zijn van een situatie waarbij Dorsey aan het roer staat van twee bedrijven. 

Veel investeerders, waaronder de invloedrijke Chris Sacca, zien daar echter minder problemen en roepen al langer op om Dorsey aan te stellen als ceo. 

Naast de aanstelling van Dorsey zullen er ook een aantal wisselingen plaatsvinden in het bestuur van Twitter, aldus de ingewijden. Voormalig-ceo Dick Costolo zou de eerste zijn die het bestuur zou verlaten. 

Het gaat al enige tijd niet goed met Twitter. Hoewel het bedrijf de omzet ziet stijgen, weet Twitter maar geen winst te maken en heeft het ook last met het aantrekken van meer gebruikers.