De websites van duizenden klanten van internetprovider Xs4all zijn al twee dagen uit de lucht. Dat komt doordat Xs4all een geschil over een openstaande factuur met domeinregistrar Network Solutions had.

Network Solutions sloot zondagmiddag 8000 domeinnamen af. Daar zitten grote Nederlandse websites als die van het Filmfestival Rotterdam, StopAidsNow.org en de wetenschappelijke beroepsvereniging voor Sportgeneeskunde bij.

Xs4all heeft de factuur inmiddels betaald. Network Solutions wilde vervolgens de domeinen weer online zetten, maar door een technisch probleem is dat in een onbekend aantal gevallen niet gelukt, schrijft De Volkskrant.

"Maandag zou alles weer moeten werken, maar we zijn nu 24 uur verder en er is nog niets gebeurd" , zegt een woordvoerder van Sportgeneeskunde. "We organiseren een groot congres in november, maar niemand kan ons bereiken nu. Bovendien geven wij zo'n 35 nascholingen per jaar. Belangstellenden kunnen zich niet inschrijven. Erg lastig allemaal."

Het is niet duidelijk wanneer de getroffen domeinnamen weer te bereiken moeten zijn. Xs4all adverteert met het laagste storingspercentage van Nederland. "Het betalingsprobleem is een technisch probleem geworden", zegt een woordvoerder van Xs4all. "Dat ligt bij Network Solutions, maar zij weten ook nog niet waarom de websites niet online staan."