AMSTERDAM - Een 46-jarige Belg is vermoedelijk het volgende slachtoffer van een bende internetzwendelaars in Rotterdam. De Bruggenaar werd voor tweeduizend euro opgelicht bij aankoop van een partij computers, aldus de politie maandag.

De man had via internet een deal gemaakt met 'verkopers' van de pc's. Beide partijen spraken af in Rotterdam, waar twee mannen hem vroegen het geld vooruit te betalen zodat zij de computers konden gaan ophalen. Toen de twee na verloop van tijd echter niet terugkwamen, besefte de Belg dat hij was opgelicht. Hij heeft aangifte gedaan.

Het is niet de eerste keer dat buitenlanders in de havenstad slachtoffer zijn geworden van internetzwendel. Half maart heeft de Rotterdamse politie al in het buitenland gewaarschuwd voor zwendel met mobiele telefoons en computers. De oplichters bieden via internet telefoons en pc's aan en maken hun slachtoffers steeds op dezelfde manier geld afhandig. De slachtoffers zijn voornamelijk Duitsers. Maar ook Engelsen, Fransen en Belgen laten zich beetnemen.

/LINK
Internetoplichting