Twitter heeft reclamebureaus uitgenodigd voor een speciaal evenement op 8 oktober. Hierop wordt waarschijnlijk de nieuwe videodienst Project Lightning aangekondigd.

Twitter heeft niet aangekondigd wat er zal worden besproken. Adverteerders weten alleen dat het evenement Videonow heet. 

Bronnen van Digiday melden echter dat Project Lightning centraal zal staan. Tijdens de presentatie krijgen adverteerders een kans om de nieuwe dienst nu alvast te bekijken. Daarmee lijkt Twitter zich op de officiële start voor te bereiden. 

Project Lightning werd in juni al door Twitter onthuld. De nieuwe videodienst wordt een speciale sectie binnen de Twitter-app, waarmee gebruikers toegang krijgen tot gecureerde kanalen. Hiermee is het mogelijk om actuele evenementen te volgen, zoals de uitreiking van de Oscars, festivals of belangrijk nieuws.

Project Lightning is één van meerdere videoprojecten binnen Twitter. Eerder introduceerde het sociale netwerk Vine, een app om zeer korte filmpjes mee te maken. Met Periscope biedt Twitter op dit moment al een manier om evenementen te streamen.