De aanklagers van Kim Dotcom hebben belastende Skype-gesprekken ontdekt. Hierin zou de Megaupload-oprichter bekennen wat er vooral met de uploaddienst wordt gedaan.

Dit maakten de aanklagers bekend tijdens het uitleveringsproces van Kim Dotcom in Nieuw-Zeeland, aldus New Zealand Herald.

In een Skype-gesprek heeft Kim Dotcom gezegd "niet de domme pijp te zijn die we claimen te zijn". Daarmee zou hij volgens de aanklagers erkennen dat Megaupload vooral wordt gebruikt om illegale content te verspreiden. 

Het was op Megaupload mogelijk om grote bestanden te uploaden. De dienst werd vaak gebruikt om bijvoorbeeld films of games met cracks te verspreiden. Advocaat Christine Gordon vergelijkt Megaupload met een postkantoor dat drugs verstuurt.

Gordon zou ook een chat uit 2010 hebben ontdekt, tussen Kim Dotcom en medeoprichter Mathias Ortman. Hierin schrijft Dotcom dat "een rechter uiteindelijk zal worden overtuigd hoe kwaadaardig we zijn". De Megaupload-oprichter benadrukt dat er geen logs van chats bewaard mochten worden, omdat het bedrijf anders in de problemen zou komen.