Susan Rice, nationaal veiligheidsadviseur van de VS, heeft China gewaarschuwd dat de digitale spionage van het land moet stoppen. 

"Dit is geen lichte irritatie. Het is een economisch probleem en een veiligheidsrisico voor de Verenigde Staten", aldus Rice tijdens een bijeenkomst op de George Washington University in Washington D.C., meldt Reuters.

Rice doet haar uitspraken voorafgaand aan het staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping, die deze week de Amerikaanse president Barack Obama bezoekt. Verwacht wordt dat de twee intense gesprekken zullen voeren over internetspionage. Beide landen beschuldigen elkaar van hackpraktijken. 

"Digitale spionage waarbij op persoonlijke informatie en bedrijfsinformatie wordt gericht vanuit een economisch belang ondermijnt onze lange economische samenwerking en moet stoppen", aldus Rice. 

"Het zet de relatie van de twee landen onder druk en het is een cruciale factor bij het bepalen van het toekomstige beleid op het gebied van de banden tussen China en de VS", aldus Rice.