Een groep investeerders, waaronder Walt Disney, investeert 65 miljoen dollar (58 miljoen euro) in de virtual reality-startup Jaunt.

Dat heeft de startup maandag bekendgemaakt. Het is de derde keer dat een investeringsronde wordt binnengesleept. In totaal ontving het bedrijf al meer dan 100 miljoen dollar aan durfkapitaal van grote namen als Google, Sky en Axel Springer.

Jaunt maakt video's die in virtual reality bekeken kunnen worden. Met de investering kan de productie van die video's worden vergroot, stelt het bedrijf. Bovendien werkt Jaunt aan de ontwikkeling van zijn eigen camerasystemen voor virtual reality.

"Merken, artiesten en adverteerders willen hun publiek op nieuwe en innovatieve manieren bereiken, en de expertise van Jaunt geeft ze een baanbrekend medium om deze nieuwe mogelijkheden te verkennen", aldus directeur Jens Christensen.

Jaunt werkt onder meer al samen met het Amerikaanse ABC News en tijdschriftuitgever Condé Nast. Onder meer Oculus, HTC en Sony zijn van plan om begin 2016 een VR-bril te lanceren. De startup verwacht dat binnen een jaar miljoenen mensen een virtual reality-headset zullen hebben.

"We kijken ernaar uit om die gebruikers van geweldige content te voorzien en bij te dragen aan het succes van VR als nieuw contentmedium", aldus zakelijk directeur David Anderman van Jaunt.