Facebook werkt aan een tegenhanger van de 'vind-ik-leuk'-knop, waarmee gebruikers kunnen aangeven dat iets juist niet leuk is.

"Mensen vragen al jaren om de vind-ik-niet-leuk-knop. We geven daar eindelijk gehoor aan", zei Facebook-ceo en -oprichter Mark Zuckerberg dinsdag in een vraag- en antwoordgesprek op Facebook.

De functie zal volgens Zuckerberg zo werken dat hij vooral gebruikt kan worden om berichten met slecht nieuws waardering te geven, niet om een negatieve reactie te geven. Het is dan ook onduidelijk of daadwerkelijk de term 'vind ik niet leuk' zal worden gebruikt, of dat wordt gekozen voor een mildere variant.

De tegenhanger van de bekende vind-ik-leuk-knop is al langer een wens van veel gebruikers, maar Facebook wilde zo'n functionaliteit tot nu toe nooit invoeren omdat dat te negatief zou zijn. Het is niet bekend wanneer de nieuwe knop precies te gebruiken is. 

Blauwe vinkjes

Daarnaast experimenteert Facebook ook met een nieuwe functionaliteit waarmee aan wordt gegeven wanneer evenement-uitnodigingen zijn gelezen door de persoon waaraan de uitnodiging gericht is, bevestigt een woordvoerder tegenover The Daily Dot. Het is bij deze test niet mogelijk om de functie uit te zetten. 

Het zou ongeveer hetzelfde werken als de blauwe vinkjes van Whatsapp (ook eigendom van Facebook), die aangeven wanneer een gebruiker een bericht niet alleen heeft ontvangen, maar ook heeft gelezen. 

Daarnaast zou Facebook ook in groepsgesprekken willen laten zien welk groepslid een bericht heeft gelezen. Facebook Messenger geeft nu al aan wanneer berichten zijn gelezen in een één-op-één-chat.