Uitleendienst Peerby laat zijn gebruikers hun spullen nu ook tegen betaling aan anderen uitlenen. Ook kunnen die spullen bezorgd en opgehaald worden.

Peerby noemt de nieuwe functie Peerby Go.

Met het bestaande Peerby konden gebruikers zaken als een boormachine of kruiwagen van een ander lenen. Peerby Go maakt het mogelijk spullen te verhuren, en bovendien te laten bezorgen.

Gebruikers van Peerby Go geven aan wat zij willen huren, Peerby zoekt het voorwerp vervolgens en zorgt dat het bij de huurder aankomt. Na gebruik worden spullen weer opgehaald en teruggebracht bij de verhuurder.

"Wij willen met Peerby Go een serieus alternatief bieden voor kopen", aldus Peerby-oprichter Daan Weddepohl. "Daarvoor moeten we minimaal hetzelfde gemak bieden als de beste (web)winkels; alles op voorraad, goede kwaliteit en open waar en wanneer het uitkomt."

Peerby Go is in eerste instantie beperkt tot Amsterdam. De uitbreiding is het tweede verdienmodel van de startup. Begin dit jaar startte Peerby een samenwerking met Centraal Beheer voor het verzekeren van uitgeleende spullen.