Diverse ngo's waaronder Human Rights Watch en Electronic Frontier Foundation steunen het onlangs geblokkeerde Politwoops, dat verwijderde tweets van politici archiveerde.

Politwoops plaatste tweets die politici hadden verwijderd op zijn website omwille van politieke transparantie. De site was actief in diverse landen, waaronder Nederland en de Verenigde Staten. Ook was er een versie die de tweerts van europarlementariërs in de gaten hield.

Twitter beargumenteerde dat het geen onderscheid wil maken tussen gebruikers. "Het verwijderen van een tweet is een expressie van de stem van de gebruiker", aldus Twitter destijds. 

De ngo's roepen Twitter nu op om de toegang van Politwoops tot de database van Twitter te herstellen. Zij zijn het er mee eens dat wanneer gebruikers hun tweets verwijderen, dat hun goed recht is.

Zij voegen daaraan echter toe dat de meningen en uitspraken van politici een groot publiek belang hebben. "In dit geval weegt de vrijheid van meningsuiting en de toegang tot informatie van burgers zwaarder dan het recht van een politicus om een uitspraak met terugwerkende kracht te wijzigen", aldus de ngo's.