Betaaldienst Paypal maakt het voor gebruikers mogelijk om een profielpagina aan te maken. Mensen die zo'n pagina bezoeken, kunnen gemakkelijk geld overmaken aan de betreffende gebruiker.

Voor de dienst gebruikt Paypal het domein Paypal.me. Bestaande Paypal-gebruikers kunnen hun eigen pagina aanmaken op de nieuwe site, die vervolgens te vinden is op een webadres als Paypal.me/gebruikersnaam.

Met dit systeem moet het makkelijker worden om geld over te maken aan andere Paypal-gebruikers. Zij zijn beter vindbaar via hun makkelijk deelbare links. Mensen die een profielpagina bezoeken kunnen geld overmaken via hun eigen Paypal-account, op desktops, tablets en smartphones. Het overgemaakte bedrag wordt toegevoegd aan het Paypal-tegoed van de ontvanger.

De nieuwe dienst is beschikbaar in achttien landen, waaronder Nederland. Wereldwijd heeft Paypal zo'n 160 miljoen gebruikers.

Het bedrijf is ook eigenaar van Venmo, een app die het voor Amerikaanse gebruikers mogelijk maakt om geld aan elkaar over te maken. Die app is buiten de VS echter niet beschikbaar.