Apple onderzoekt naar verluidt de mogelijkheid om, zoals Netflix, zelf films en series te gaan maken en die aan te bieden via de Apple TV.

Dat meldt Variety op basis van anonieme bronnen.

Volgens de bronnen, die gesprekken over de plannen met Apple zouden hebben gevoerd, wil Apple volgend jaar beginnen met het maken van eigen content. De komende maanden zou het team samen worden gesteld.

Erg concreet zijn de plannen inhoudelijk echter nog niet. Er zouden eerste gesprekken gevoerd zijn met mensen uit Hollywood, maar het blijft onduidelijk of Apple films en series zou gaan inkopen van andere studio’s (zoals Netflix doet) of dat het zelf een productiestudio intern gaat opzetten of overnemen.

Top Gear

Naar verluidt heeft Apple geprobeerd de presentatoren van het Britse autoprogramma Top Gear binnen te halen na hun vertrek bij de BBC. De mannen tekenden uiteindelijk een contract met Amazon waar ze een nieuw autoprogramma gaan presenteren.

Het eigen aanbod van Apple zou een manier zijn om films en series eenvoudig wereldwijd te kunnen verspreiden en kan een toevoeging zijn op de huidige digitale videotheek die het bedrijf via Apple TV aanbiedt.

Deze settopbox om content naar een tv te streamen krijgt volgende week waarschijnlijk een grote update. De verwachting is niet dat tijdens die aankondiging al iets bekendgemaakt wordt over de plannen om eigen series en films te maken.