De gehackte datingsite Ashley Madison ontkent dat er een gebrek aan vrouwen is op de site. Afgelopen week hebben vrouwen meer dan 2,8 miljoen berichten verzonden.

Dat stelt de datingsite in een blogpost. Volgens Ashley Madison waren er vorige week 87.596 vrouwen actief.

Ashley Madison reageert hiermee op een recente analyse van Gizmodo. Hierin werd beweerd dat 5,5 miljoen vrouwelijke profielen op de website stonden, naast 31 miljoen mannelijke accounts. Slechts een klein aantal vrouwen was volgens Gizmodo echter actief; de meeste vrouwen zouden nog nooit hun berichten hebben bekeken.

De datingsite stelt dat het verschil minder groot is. Een aanzienlijk aantal actieve gebruikers was in het afgelopen half jaar namelijk een vrouw: voor elke actieve vrouw zouden er 1,2 mannen actief zijn geweest. Mannelijke gebruikers moeten betalen om met vrouwen te communiceren op Ashley Madison, maar vrouwen kunnen de site gratis gebruiken.

Ashley Madison zegt gebruikers in nagenoeg de gehele Verenigde Staten te hebben, en leden te hebben in nog ruim vijftig andere landen. Daarnaast zou de app ook genoeg omzet maken om op de veertiende plek van de App Store-hitlijsten te staan.

In de nasleep van een grote hack, waarbij veel klantgegevens op straat kwamen te liggen, stapte Ashley Madison-ceo Noel Biderman vorige week op.