De website van de politie was zondagmiddag niet onbereikbaar door een cyberaanval, maar door een geplaatste foto. Politie.nl ging om 16.40 uur uit de lucht.

De politie kon de site later in de middag weer herstellen.

Doordat de geplaatste foto van een onbekend persoon te groot van formaat was ontstonden de problemen. Veel mensen kwamen tegelijk naar de website om de foto te bekijken.

''Het was een grote foto, veel megabytes. Het verhaal werd bovendien door duizenden mensen tegelijk bekeken. We hebben de foto verkleind en dat lijkt te werken'', zegt een politiewoordvoerster.

De foto was zondagmiddag rond 15.30 uur gepubliceerd. Een uur later ging de site uit de lucht. Vanwege de storing was het niet mogelijk om aangifte via internet te doen. De noodnummers 112 en 0900-8844 waren gewoon bereikbaar.

Eerder op de avond werd gedacht dat de politiesite onbereikbaar was door een DDOS-aanval. Eerder deze maand was kabelaar Ziggo de dupe van zo'n aanval. Klanten konden niet of nauwelijks het internet op. Ook de site van de Volkskrant was anderhalf uur onbereikbaar na een aanval.