De ontwikkelaars van populaire illegale videostreamingdienst Popcorm Time wijten hun succes aan het gebrek aan legale, betaalbare tegenhangers.

Dat zeggen de makers achter popcorntime.io, tegen Torrentfreak. Popcorn Time wordt sinds een eerdere stop door verschillende onafhankelijke teams ontwikkeld, de .io-versie is het populairst.

De anonieme ontwikkelaars zeggen dat de grote film- en tv-studios een legale tegenhanger van Popcorn Time moeten maken, waarop alle recente films en series beschikbaar zijn.

"Mensen zijn bereid te betalen, maar veel van hen weigeren momenteel te betalen voor een kleine catalogus met allemaal restricties per land", zeggen de Popcorn Time-makers.

"De prijs kan ook een obstakel zijn voor sommige mensen: 20 dollar per maand is niet hetzelfde in Oeganda en de VS", aldus het team. "Maar het grootste probleem is overduidelijk het complete gebrek aan legaal aanbod op sommige plekken."

Aanbod per land

De ontwikkelaars wijzen ook op licentiedeals per land, die ervoor zorgen dat het filmaanbod per land verschilt. "Waarom zouden mensen in Frankrijk twee jaar op een film wachten die in de VS al beschikbaar is, terwijl ze per maand vrijwel hetzelfde bedrag betalen?", vragen de Popcorn Time-makers zich af.

Dergelijke kunstmatige limitaties sturen mensen volgens de ontwikkelaars richting illegale bronnen. De Popcorn Time-makers zeggen hun software te zien als een legitiem product, maar realiseren dat sommige gebruikers met de software de wet breken.

"Momenteel vervult piraterij de vraag van veel mensen omdat de industrie tekort schiet bij de overgang naar de moderne tijd. Zo simpel ligt het volgens ons", aldus de makers van de illegale videostreamingdienst.