Het moederbedrijf van Ashley Madison, waarvan onlangs miljoenen klantgegevens online werden gezet door hackers, zocht al minimaal drie jaar tevergeefs naar een koper.

Dat meldt Reuters op basis van interne documentatie en e-mails van Ashley Madison die via de hack werden buitgemaakt en vorige week online zijn gezet. 

Daaruit blijkt dat het moederbedrijf, Avid Life Media, verschillende malen gesprekken heeft gevoerd met potentiële kopers, maar dat de onderhandelingen steeds strandden. 

"Gedurende de afgelopen jaren zijn we er niet in geslaagd om met succes verschillende alternatieven te verkennen, zoals een verkoop van het bedrijf of het regelen van financiering door derde partijen', luidt een e-mail die in april van dit jaar werd verstuurd naar aandeelhouders.

Minder vertrouwen

Daarin reageert Avid Life Media op de wens van enkele investeerders om hun aandelen van de hand te doen.

De onlangs opgestapte ceo van het bedrijf, Noel Biderman, zou de afgelopen maanden ook steeds minder zijn gaan geloven in de mogelijkheden van een beursgang. Dat was nog voordat bekend werd dat de servers van Ashley Madison zijn gehackt.

Sinds die hack komt de overspelsite voortdurend in het nieuws vanwege de informatie over gebruikers en medewerkers die online verscheen. De publicatie van die gegevens zou al twee zelfmoorden tot gevolg hebben gehad, naast pogingen tot afpersing.

Ook de persoonsgegevens van bijna zeshonderd Nederlanders kwamen op straat te liggen. Inmiddels zijn al meerdere aanklachten tegen Avid Life Media ingediend, waarin voor honderden miljoenen dollars aan schadevergoeding wordt geëist.