Acer staat open voor een overname na jaren van forse koersdalingen op de beurs.

Dat stelt medeoprichter en bestuursvoorzitter Stan Shih, zo meldt Reuters.

Shih waarschuwt eventuele geïntereseerde partijen echter dat ze flink in de buidel moeten tasten en dat ze een “lege huls” zullen kopen omdat alle belangrijke managers het bedrijf zouden verlaten en er weinig waarde overblijft.

"Amerikaanse en Europese bedrijven maken zich doorgaans zorgen om geld. Hun directeuren werken alleen voor het geld. Taiwanese bedrijven zijn meer bezorgd om hun missie en emotionele factoren", aldus Shih. Een overname zou volgens de oprichter "welkom" zijn.

Dalende verkoop

Pc-fabrikant Acer heeft zijn marktaandeel de afgelopen jaren zien dalen. Als gevolg daarvan halveerde de koers van Acer in de afgelopen twaalf maanden. Vijf jaar geleden stond de beurs zelf bijna negen keer zo hoog als nu.

Dankzij de kelderende pc-verkopen werd ook al verlies geleden in 2011, 2012 en 2013. In 2014 werd een kleine winst behaald, maar in de eerste helft van 2015 boekte Acer weer een verlies van 2,89 miljard Taiwanese dollar (zo’n 79 miljoen euro).

In 2013 gingen er nog geruchten dat Acer zou gaan fuseren met Asus of Lenovo. Acer ontkende dat echter stellig. Het bedrijf stelde destijds dat het na de reorganisatie weer vertrouwen had in de toekomst en verwachtte snel "punten te scoren".