Bij de hack op vreemdgangerssite Ashley Madison zijn ook de gegevens van bijna zeshonderd Nederlanders op straat komen te liggen.

Dat meldt RTL Nieuws vrijdag op basis van door hackers gepubliceerde data. 

In totaal zijn de gegevens van 37 miljoen leden van de datingsite voor mensen die willen vreemdgaan online gezet. Slechts 594 daarvan komen uit Nederland, nog geen 0,002 procent.

In het bestand met namen, ip-adressen en creditcardgegevens van leden van Ashley Madison zijn 594 Nederlanders terug te vinden. 93 leden komen uit Amsterdam, 30 uit Den Haag en 26 uit Rotterdam.

De mannelijke leden van Ashley Madison worden geacht credits te kopen om te kunnen praten tegen vrouwen. De Nederlandse leden zorgden in de afgelopen jaren voor 1732 creditcardtransacties. In de eerste helft van 2015 werden al 659 transacties gedaan, in heel 2014 waren dat er 773.

Volgens RTL Nieuws geeft de gemiddelde Nederlandse gebruiker van Ashley Madison zo'n 203 dollar uit. Een man uit Sittard besteedde in een jaar tijd maar liefst 17.779 dollar.

Tweede deel

Donderdagavond zijn er bovendien nog meer gegevens online gezet. Dit bestand is twee keer zo groot als het eerste bestand dat door hackers online werd gezet, maar bevat geen nieuwe klantgegevens. 

Wel zou het tweede lek de broncode van de site, de app en de complete mailgeschiedenis van de ceo van Ashley Madison, Noel Biderman, bevatten.