Twitter is op de beurs naar een dieptepunt gezakt en staat nu onder de openingsprijs die bij de beursgang eind 2013 werd gezet.

De beurskoers van Twitter sloot donderdag op 26 dollar, exact de prijs waardoor het bedrijf in november 2013 naar de beurs ging. Nabeurs is het aandeel echter nog iets verder gezakt. De beurs in New York gaat om 15.30 uur Nederlandse tijd weer open.

Alleen in de laatste maand is de koers van Twitter al 27,3 procent gedaald. De marktwaarde van het bedrijf ligt nu nog op zo'n 18,7 miljard dollar.

Grillig

In eerste instantie beleefde het bedrijf een succesvolle beursgang. Direct na de opening schoot de prijs omhoog en de eerste maanden bleef die stijgen tot een hoogtepunt van 69 dollar in januari 2014.

Sindsdien is de koers echter grillig en zeker de laatste tijd zijn er zorgen over de groeipotentie van Twitter. Het bedrijf weet weinig nieuwe gebruikers meer te trekken. Twitter gaf bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal zelf ook aan daar ontevreden over te zijn.

De omzet van Twitter groeit nog wel, maar in het afgelopen kwartaal werd een nettoverlies geboekt van 136,6 miljoen dollar. Inmiddels is de directeur van het bedrijf opgestapt en heeft medeoprichter Jack Dorsey die positie ad-interim opgepakt.