Het aantal Nederlandse Netflix-abonnees is in een jaar tijd bijna verdubbeld. Inmiddels hebben ruim 1,1 miljoen mensen een abonnement.

Dat stelt onderzoeksbureau Telecompaper donderdag op basis van onderzoek in het tweede kwartaal van 2015 onder bijna tienduizend Nederlanders.

Inmiddels heeft Netflix 1,17 miljoen Nederlandse abonnees. Een jaar geleden waren dat er nog 'slechts' 620.000. 

De streamingdienst is sinds september 2013 beschikbaar in Nederland. Eind 2013 meldde Telecompaper de eerste gebruikscijfers. Destijds hadden 355.000 mensen een abonnement. Dat zijn er nu dus ruim drie keer zo veel.

Gebruikers

Het aantal gebruikers van Netflix ligt volgens Telecompaper veel hoger dan de 1,1 miljoen abonnees: "Wanneer het over afzonderlijke gebruikers gaat, moet het aantal abonnees vermenigvuldigd worden met een factor 2 tot 2,2." Het aantal gebruikers zou volgens die rekenmethode uitkomen op 2,2 tot 2,5 miljoen.

Inmiddels maakt volgens het onderzoeksbureau zo'n één op de zeven Nederlandse huishoudens gebruik van Netflix. Het aantal abonnees groeit doorgaans het snelst aan het begin van het jaar en in de zomer. In het tweede kwartaal en aan het eind van het jaar is de groei het kleinst.

Inkomsten

Ook steeds meer mensen betalen voor hun abonnement. Een jaar geleden had nog 33 procent van de Nederlandse abonnees een gratis proefperiode. Inmiddels is dat nog 16 procent. Bijna 940.000 mensen hebben dus een betaald abonnement.

Een abonnement op de streamingdienst kost 7,99 euro, 9,99 euro of 11,99 euro, afhankelijk van de beeldkwaliteit en op hoeveel schermen er bekeken kan worden. Als uitgegaan wordt van de laagste prijs boekt Netflix maandelijks 7,5 miljoen euro aan inkomsten in Nederland.