Het uiterlijk van Facebook blogfunctie Notities is vernieuwd. Berichten zijn nu paginabreed en er is ruimte voor groot beeld.

Dat ontdekte ontwikkelaar Dave Winer.

Voorheen zagen berichten geschreven met de Notities-functie er grofweg hetzelfde uit als reguliere Facebook-berichten. Het nieuwe uiterlijk biedt ruimte voor een grote afbeelding bovenaan.

Daaronder staat groot de titel van de notitie, met daaronder de auteur en de publicatiedatum. De tekst van het bericht heeft een groter lettertype dan reguliere Facebookberichten, is paginabreed en is daarnaast gezet in ander lettertype, met schreef. Daarmee lijkt de functie in uiterlijk op blogplatform Medium.

Onder het bericht is net als voorheen plaats voor commentaren. Nieuwe functies lijkt de vernieuwde layout van Notities niet te bieden. Het plaatsen van nieuwe notities gebeurt nog op dezelfde manier als voorheen.

Facebook startte eerder dit jaar met de functie Instant Articles. Daarbij krijgen nieuwsberichten van een aantal Amerikaanse media ook een ander uiterlijk dan reguliere berichten.