De populaire socialenieuwssite Reddit gaat per land bepalen welke fora wel en niet te bekijken zijn.

Duitse bezoekers van de site zullen voortaan geen toegang meer hebben tot een subforum waar filmpjes worden geplaatst van dodelijke ongelukken. In Rusland is een subforum waar werd gepraat over het kweken van paddo's niet meer beschikbaar.  

"We willen dat onze diensten beschikbaar zijn voor gebruikers overal, maar als we een geldig verzoek ontvangen van een autoriteit, houden wij ons het recht voorbehouden om het materiaal in een specifiek land te beperken", aldus een medewerker van de site. Het is voor zover bekend de eerste keer dat Reddit per land bepaald welke pagina's van de site te bezoeken zijn. 

De populaire site werd eerder deze week geblokkeerd door de Russische mediawaakhond Roskomnadzor, in verband met het drugssubforum. Inmiddels is Reddit weer beschikbaar. Over de Duitse klacht is weinig bekend. 

Moderatie

De afgelopen maanden doet Reddit er steeds meer aan om inhoud te modereren. In het verleden liet de site vrijwel alles gebeuren. Zo werden onder meer naaktfoto's van beroemdheden via het platform verspreid.

Voorstanders zijn blij dat Reddit eindelijk stappen onderneemt om laster en belediging aan te pakken. Veel gebruikers zien het echter als censuur en zijn boos op de leiding van het bedrijf. Begin juli werd Ellen Pao, toenmalig directeur van Reddit, ontslagen. Diverse andere belangrijke medewerkers zijn ook vertrokken.