Twitter heeft, zoals eerder al beloofd, de limiet van 140 tekens bij privéberichten geschrapt. De limiet geldt nog wel voor normale tweets.

Dat meldt Twitter woensdag op zijn blog. Het versturen van privéberichten via sms is nog wel gelimiteerd op 140 karakters.

Privéberichten (dm's of direct messages) konden tot nu toe slechts 140 tekens lang zijn, net als tweets. De nieuwe limiet ligt een stuk hoger: gebruikers kunnen nu dm's van maximaal 10.000 tekens naar elkaar versturen. 

Twitter wil met de langere berichten de dienst aantrekkelijker maken. De dienst ziet de groei van zijn ledental steeds verder afnemen, en bovendien presteert het bedrijf financieel niet goed. Hoewel de omzet groeit, slaagt Twitter er niet in winst te maken. 

Het sociale medium kondigde al in juni aan de limiet te zullen verwijderen. Wanneer dat precies zou gebeuren was alleen nog niet bekend. Twitter heeft in verband met de aanpassing nieuwe versies van zijn Android- en iOS-apps uitgebracht, evenals nieuwe versies van Twitter for Mac en Tweetdeck.