Een organisatie die piraterij bestrijdt voor filmstudio Columbia Pictures heeft verschillende video's van de site Vimeo laten verwijderen, omdat zij het woord 'Pixels' in hun titel gebruikten.

Dat is ook de titel van een recente film van Columbia met Adam Sandler in de hoofdrol. De verwijderde video's hadden in de meeste gevallen echter niets met die film te maken en schonden het auteursrecht van Columbia niet, meldt Torrentfreak.

Onder Amerikaanse wetgeving kunnen eigenaars van auteursrechten vragen om materiaal van internet te verwijderen, als zij denken dat hun auteursrecht wordt geschonden. Sites moeten dit direct doen, en mogen video's pas weer vertonen als de uploaders zelf ontkennen dat zij auteursrechten schenden.

Onder meer een kunstvideo uit 2006 werd getroffen door de actie van Columbia, evenals een muziekvideo van een band met de naam The Pixels.

Ook de korte film waarop de speelfilm Pixels is gebaseerd werd offline gehaald. Die lijkt inmiddels echter weer beschikbaar te zijn gemaakt.

Wel is de trailer van de film met Adam Sandler nog steeds onbereikbaar. In Nederland verschijnt Pixels op 20 augustus in de bioscopen, nadat recensenten in de VS geen goed woord overhadden voor de film.