In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Met deze week hoe Apple 100 miljard dollar aan beurswaarde kan verliezen terwijl het een recordkwartaal heeft beleefd. Ook de benarde positie van HTC komt nog even aan bod.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Apple

Apple maakte eind juli bekend een recordwinst van 10,7 miljard dollar te hebben geboekt in het tweede kwartaal. Desondanks daalt de koers van het bedrijf sindsdien fors. In een paar weken tijd verloor Apple 100 miljard dollar aan marktwaarde terwijl de iPhone-verkoop, winst en omzet flink blijven groeien.

Hoe kan het dat investeerders toch niet tevreden zijn, wat kan Apple daar aan doen en wat zijn de gevolgen? 

HTC

Bij HTC is het niet de vraag of het nu goed of slecht gaat. Het gaat slecht. Het bedrijf maakte deze week bekend dat de omzet in het tweede kwartaal gehalveerd is. Bovendien wordt er een fors verlies geleden en ziet het volgende kwartaal er niet veel beter uit. We kijken hoe het zo ver heeft kunnen komen en of HTC nog iets kan doen om zichzelf te redden.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.