Reddit heeft opnieuw maatregelen genomen om kwetsende fora op de website te beperken. Bovendien is er een klein aantal racistische fora verwijderd.

Dat laat Steve Huffman, directeur van Reddit, weten in een post op de site.

Reddit ligt de afgelopen maanden onder vuur vanwege diverse fora, zogeheten subreddits, die een agressieve en kwetsende toon hebben. Het bedrijf nam maatregelen door deze subreddits actiever te controleren en sommige pagina's te verbannen.

Zo werd een subreddit rondom het beledigen van mensen met obesitas helemaal verwijderd. Donderdag werd bekend dat er ook een aantal zeer racistische subreddits verwijderd zijn.

Quarantaine 

Bovendien kondigt Huffman nieuw beleid aan waardoor bepaalde subreddits in quarantaine kunnen worden geplaatst. Dat zorgt ervoor dat dit onderdeel van de site alleen nog zichtbaar is voor mensen die er expliciet toegang tot vragen.

Het in quarantaine plaatsen gebeurt alleen bij fora die "extreem beledigend of schokkend zijn voor de gemiddelde gebruiker". Zo moet voorkomen worden dat gebruikers de inhoud per ongeluk zien. Volgens Huffman is het een kleine wijziging in het beleid om Reddit voor iedereen leuk te houden.

Moderatie

De maatregelen van afgelopen maanden zijn de eerste stappen naar moderatie op Reddit. In het verleden liet de site vrijwel alles gebeuren. Zo werden onder meer naaktfoto's van beroemdheden via het platform verspreid.

Voorstanders zijn blij dat Reddit eindelijk stappen onderneemt om laster en belediging aan te pakken. Veel gebruikers zien het echter als censuur en zijn boos op de leiding van het bedrijf. Begin juli werd Ellen Pao, toenmalig directeur van Reddit, ontslagen. Diverse andere belangrijke medewerkers zijn ook vertrokken.