Microsoft heeft zijn nieuwe presentatie-app Sway, dat onderdeel uitmaakt van Office, uitgebracht voor het inmiddels beschikbare Windows 10.

Dat laat Microsoft woensdag weten. Sway was in oktober van vorig jaar al verkrijgbaar als previewversie, maar is nu officieel in de Windows Store te downloaden.

Sway laat gebruikers presentaties maken en wil vooral een simpelere ervaring bieden dan het uitgebreide Powerpoint. Zo kunnen gebruikers tekst schrijven en foto's en video's uit verschillende bronnen aan de presentatie toevoegen, zoals clouddienst Onedrive of Youtube.

Het uiterlijk van de presentatie wordt automatisch aangepast aan het apparaat, waardoor Sway op veel verschillende apparaten te gebruiken is. Daarnaast kunnen meerdere mensen tegelijkertijd aan een Sway-presentatie werken.

Windows 10

Windows 10 is sinds 29 juli beschikbaar als gratis update voor Windows 7, 8 en 8.1. Microsoft rolt de update langzaam uit om het systeem stabiel te houden.

Windows 10 is de opvolger van Windows 8.1 en is qua ontwerp een combinatie van Windows 7 en 8. De software is weer wat meer gericht op pc-gebruikers die op een laptop of desktop werken in plaats van vooral op tabletgebruikers en mensen met een laptop met touchscreen zoals bij Windows 8 het geval was.