Microsoft vernieuwt in de eerste week van september de webversie van zijn mailprogramma Outlook, ook wel bekend als Outlook Web App (Owa).

Dat maakt het team achter de applicatie bekend op de blog over Microsoft Office.

De vernieuwde versie brengt zowel uiterlijke als functionele veranderingen met zich mee. Het ontwerp van de webversie komt meer in lijn te liggen met dat van het onlangs uitgebrachte Windows 10.

Bij iedere functie van de mailbox, zoals het mailen zelf of het bekijken van de kalender, komt bovenaan een balk met de meest gebruikte commando's te staan. Verder wordt het mogelijk om belangrijke e-mails vast te 'pinnen' zodat deze bovenaan blijven staan.

Ongedaan maken

Microsoft voegt ook een optie toe om mails van bepaalde afzenders automatisch na een paar dagen te laten verwijderen en een knop om acties ongedaan te maken. Daarnaast is er een alternatieve weergavemodus waarin mails inclusief de eerste zinnen worden weergegeven. Er kan ook tussen e-mails gewisseld worden zonder eerst terug naar het overzicht te moeten.

Microsoft voorziet het kalenderonderdeel eveneens van een update. Vanaf september kan er voor een gebeurtenis een herinnering per e-mail worden ingesteld. Ook zijn afspraken te voorzien van icoontjes om aan te geven om wat voor soort gebeurtenis het gaat.