Betaalbedrijf Square zou bij Amerikaanse beurswaakhond SEC een aanvraag voor een beursnotering hebben ingediend.

Dat meldt de Wall Street Journal op basis van een anonieme bron.

Bedrijven met een jaaromzet van minder dan 1 miljard dollar mogen hun beursaanvraag anoniem indienen. Omdat Square nog niet beursgenoteerd is, maakt het zijn kwartaalcijfers nog niet openbaar. De waarde van het bedrijf werd vorig jaar op 6 miljard dollar (5,4 miljard euro).

Square geeft zijn gebruikers een kaartlezer waarmee tablets en telefoons gebruikt kunnen worden om pin- en creditcardbetalingen te ontvangen. Het Amerikaanse betaalbedrijf is actief in de VS, Canada en Japan en verzorgde in 2014 voor 30 miljard dollar aan betaalverkeer.

Twitter-oprichter

Oprichter en ceo van Square is Jack Dorsey, die eerder Twitter oprichtte. Na het opstappen van Twitter-ceo Dick Costolo begin juni fungeert Dorsey zowel als ceo van Square en als interim-ceo van Twitter.

De beursgang zou tot nu toe de negentiende Amerikaanse beursgang van een technologiebedrijf dit jaar zijn. Vorig jaar hadden rond deze tijd al 41 techbedrijven een beursgang gemaakt.

De afname in beursgangen wordt gewijd aan de toenemende populariteit van durfinvesteringen rond technologiebedrijven. Zulke investeringsrondes maken dat bedrijven snel groeien, zonder dat de precieze omzetcijfers publiekelijk bekend worden gemaakt.