AMSTERDAM - Litouwen weigert te voldoen aan een verzoek van Rusland om een in Litouwen geregistreerde website van Tsjetsjeense rebellen te verbieden. Het Litouwse ministerie van buitenlandse zaken heeft dinsdag laten weten dat justitie een uitspraak van het constitutionele hof moet afwachten. Die heeft de zaak op verzoek van de Litouwse regering in behandeling. Een uitspraak wordt pas volgend jaar verwacht.

Ook de server van de site, www.kavkazcenter.com , weigert de site van internet te halen. Volgens de server schenden de makers van de site geen wetten. Bovendien bevinden degenen die de site onderhouden zich in Rusland, aldus de server.

De moslimrebellen die voor Tsjetsjeense onafhankelijkheid strijden, gebruiken www.kavkazcenter.com als hun spreekbuis. Eerder deze maand verscheen er een bericht waarin twintig miljoen dollar wordt uitgeloofd voor de aanhouding van de Russische president Vladimir Poetin. Maandag maande de Russische regering de Litouwse ambassadeur in Moskou om de site van internet te halen.